NIEUWSBRIEF NUMMER 2 - februari 2011

Slakkenkunst en Open Dorp

Beste slakkenvrienden,

Hier is de tweede nieuwsbrief van Slakkenkwekerij Sint Heribertus. Het loopt nu tegen eind februari van het nieuwe jaar 2011. We hopen dat jullie allemaal terug kunnen kijken op mooie feestdagen en dat het jaar goed is begonnen. Over de slakken is nog niet veel te melden. Om technische redenen hebben we helaas onze verwarmde kas nog niet gerealiseerd, waardoor de vroege slakkenkweek dit jaar aan ons voorbij gaat. De winter duurt voort en we halen ze dit jaar eerst begin maart uit de winterslaap.

Intussen hebben we andere ontwikkelingen opgepakt, die ons lekker bezighouden. Wat gaan we doen. Op 14 en 15 mei van dit prachtige jaar organiseren we samen met onze dorpsgenoten een Open Dorp. De officiële naam is: Open Dorp Remersdaal 2011. Of in het Frans: Rémersdael Village Ouvert 2011.
Als je in de gelegenheid bent om te komen dan kun je heel wat verwachten. Vanaf Camping Natuurlijk Limburg (voorheen De Haciënda) aan Het Rode Bos is een route uitgezet die je door het hele dorp voert langs leuke, interessante en mooie plekken. Er is van alles te zien. Een aantal mensen laat je meegenieten van hun kunstige resultaten op het gebied van de schilderkunst of de beeldende kunst. Ook zijn er heel wat bedrijven en bedrijfjes te bewonderen die door onze dorpsgenoten zijn opgericht en bijzonder succesvol zijn. Een heel aparte hobby is het bouwen van een helicopter. Ook dat kan je gaan zien. Als het weer gunstig is kun je misschien wel een vliegdemonstratie bekijken.
Parkeren kun je op het weiland van de camping en daar ontvang je ook de routebeschrijving. De route is ongeveer 4,5 km lang en wordt aangegeven via de rode vlaggen die bij elke deelnemer  staan. Bij deze vlaggen vind je ook meer informatie over hetgeen je er kan bekijken. Op diverse plaatsen wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Uiteraard hopen we op goed weer. In de komende periode zal op onze website informatie verschijnen van alle deelnemers.

Houd de website dus goed in de gaten. Op naar het voorjaar!

Kunst en slakken!!!!! Slakkenkwekerij Sint Heribertus heeft afgelopen jaar héél veel te doen gehad met kunst. Allereerst met de slakkenkunst van Roland Menten die via een boetseertechniek slakken van bijzondere kwaliteit produceert. Hij exposeert door heel België en grote delen van Zuid-Nederland. Zie de foto's hier en ga eens naar zijn website.

Een tweede kunstenaar, Jan Slaghekke uit Geulle in Zuid-Limburg heeft een slak voor onze tuin gemaakt. Een bijzonder exemplaar dat de moeite van het bekijken zeker waard is. En als derde kunstproject kregen wij een aanvraag van een Belgische studente die slakken nodig had voor een fotografie- of video-project. Bedoeling was dat de slakken onderling met een touwtje te verbinden en over een naakte rug te laten kruipen. Een uitbeelding van een verandering in de tijd. Of dit project ook is gelukt? Als we de resultaten te zien krijgen, komt het op de site!

Els en Jacques