NIEUWSBRIEF NUMMER 8 - december 2014

Kribkeswandeling

Beste slakkenvrienden,


Tijdens de periode voor Kerst, de advent, zijn er in het Heuvelland weer de welbekende Kribkeswandelingen uitgezet. Voeren doet ook weer mee. Ook onze tuin in Remersdaal, staat in de periode van 1 december 2013 tot en met 6 januari 2014 een kribke.

De wandelingen zijn vermeld op www.kribkes.nl en www.kribkes.be. Het zijn mooie wandelingen in een streek die heel veel lijkt op het Land van Herve, aan de voet van de Ardennen.

Het kribke is door Jacques met veel gevoel voor sfeer gemaakt. Naast de vertrouwde beeldengroep is een aantal schaapjes te zien, die door Jacques de afgelopen jaren met zorg is verzameld. Ze zijn afkomstig uit diverse landen en landstreken. De vormgeving van het kribke is vernieuwd en staat dit jaar in het teken van onze Slakkenkwekerij.
Het kribke wordt in het donker goed verlicht en is te vinden langs het knooppuntennetwerk, tegenover routepaal 76.

Op de wandeling door Remersdaal zijn nog een paar kribkes te bewonderen. Op de hoek, tegenover de kerk van Remersdaal, staat het kribke van het Transportbedrijf van Yvon Xhonneux. Bij camping "Natuurlijk Limburg" is een kribke geplaatst aan de linkerkant van het parkeerterrein door campingeigenaren Paul en Nicole. Deze kribkes maken onderdeel uit van diverse routes door Voeren.
Hele mooie feestdagen toegewenst en een prachtig 2014,

Els en Jacques