NIEUWSBRIEF NUMMER 10 - december 2014

Beste slakkenvrienden,

Het is weer Advent en in deze periode voor Kerst zijn er weer allerlei kribkes te bewonderen in het Heuvelland en de Voerstreek.

Ook in onze tuin staat het kribke weer te pronken.

Op de site van kribkes.nl en kribkes.be staan diverse wandelingen en auto-toertochten beschreven, die je langs de kribkes voeren.
Tevens vind je daar ook mogelijkheden om te overnachten in de genoemde hotels. Verder kan je natuurlijk ook op onze website die toeristische informatie vinden.


Omdat het nog steeds niet echt koud is, zijn de slakken nog niet in winterslaap in de kelder. Ze houden onze schaapjes gezelschap op de kwekerij. We hebben geleerd van vorig jaar. Toen werd het de hele winter niet koud, terwijl de slakken wel in de kelder waren. Daar was het te warm en konden de slakken niet in winterslaap komen. Een klein gedeelte heeft dat maar overleefd.

We hebben bij de drie ooien nu ook een bokje staan en misschien krijgen we in het voorjaar wel lammetjes. Het zijn Ouessant schapen, de kleinste schaapjes ter wereld. Ze zijn redelijk tam en erg lief. Hieronder zie je Witje, Binky en Vlekje en rechts staat Bokkie.
 

?

We wensen iedereen die dit leest een heel mooi Kerstfeest toe en een prachtig en gezond 2015 toe.