Zomerkunst

ZomerKunst 2016

Tijdens de zomermaanden augustus en september zijn er in het Heuvelland en in Voeren wandelingen te lopen en fiets- en autoritten te rijden, die gebaseerd zijn op de welbekende Kribkeswandelingen. Ook in de tuin van Jacques en Els, eigenaren van Slakkenkwekerij Remersdaal, staat in de periode van 1 augustus tot en met 30 september een kunstwerk.

De locaties waar ZomerKunst te bewonderen is, zijn vermeld op www.zomerkunstheuvelland.nl en www.zomerkunstvoerstreek.be. Aan de hand van deze locaties zijn mooie routes uit te stippelen in een streek die heel veel lijkt op het Land van Herve, aan de voet van de Ardennen. Er ontstaat zo verbinding tussen het Belgische Voeren en het Nederlands Limburgse Heuvelland.
Wandelend of toerend door het prachtige landschap kunt u een bezoek aan de slakkenkwekerij heel goed combineren.

Op dit moment staan er nog routes van 2015 op de sites. In de maand juli wordt de site aangepast.

Het kunstwerk bij Els en Jacques is door Roland Menten uit Alken met veel gevoel voor sfeer gemaakt. Kijk maar eens op zijn site. Roland maakt "slakkenkunst" oftewel "De kunst van het onthaasten".
Dit kunstwerk staat ook in het teken van onze Slakkenkwekerij.
Het kunstwerk is ook te vinden langs het knooppuntennetwerk, tegenover routepaal 76.

Jaarlijks in de maand juli zal er een ander kunstwerk worden geplaatst. Dit jaar is het SLAKKENGANGETJE in de tuin te bewonderen.