Kribkeswandeling

Kribkeswandeling, de tiende editie !

Tijdens de periode voor Kerst, de Advent, zijn er in het Heuvelland en in Voeren weer de welbekende Kribkeswandelingen uitgezet. Voor deze tiende keer is alleen in Voeren een autoroute opgesteld, omdat de kribkes nogal ver uit elkaar liggen. De plaatsen waar een kribke te bewonderen is, staan aangegeven op een kaart.

Als eigenaren van Slakkenkwekerij Sint Heribertus in Remersdaal doen we weer ons best om uw bezoek aan Voeren tijdens deze periode van 27 november 2016 tot en met 6 januari 2017 tot een mooie beleving te maken met ons unieke kribke.

De routes zijn vermeld op www.kribkes.nl en www.kribkes.be. Het zijn mooie wandel- en autoroutes in een streek die heel veel lijkt op het Land van Herve, aan de voet van de Ardennen.

Het kribke van Els en Jacques is door hen met veel gevoel voor sfeer gemaakt. Naast de vertrouwde beeldengroep is een aantal schaapjes te zien, die door Jacques de afgelopen jaren met zorg is verzameld. Ze zijn afkomstig uit diverse landen en landstreken. De vormgeving van het kribke is uniek en staat in het teken van onze Slakkenkwekerij.
Het kribke wordt in het donker goed verlicht en is te vinden langs het knooppuntennetwerk, tegenover routepaal 76.

Op dezelfde route door Remersdaal kunt u in de kerk van Remersdaal een kribke bekijken. Deze is helaas alleen te bewonderen als er een dienst wordt gehouden. Als u in het portaal van de kerk bent, kunt u bij daglicht het het raam in de achtergevel van de kerk bewonderen. Ook dat is een afbeelding van een kribke. Tegenover de kerk staat in een raamkozijn ook een kribke. Deze kribkes maken onderdeel uit van de autoroute door Voeren.